Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати мафіни з чорницею на кукурудзяній муці?
Звичайно ж мафіни можна робити не тільки з чорницею. Якщо у вас в морозилці є запаси ягід, цей рецепт відмінна можливість пустити їх у справу. Смородина, журавлина, вишня, черешня - згодиться все. Що знадобиться для приготування 240 грам пшеничного борошна 120 грам кукурудзяного борошна 100 грам цукру 300 мл кефіру 50 грам вершкового масла або маргарину Два яйця Половина чайної ложки соди Половина чайної ложки кориці (за бажанням) Щіпка солі Півтори чайних ложки розпушувача 200 грам чорниці або інших ягід Приготування Відокремте жовтки від білків. Змішайте кефір, яєчні жовтки, розтоплений маргарин (його потрібно остудити до кімнатної температури) і гашене соду. В іншому посуді змішати обидва види борошна, цукор, корицю, розпушувач. З'єднайте обидві суміші, замісіть однорідне тісто. По густоті воно повинно вийти як тісто на оладки. Збийте яєчні білки і обережно введіть в тісто, розмішуючи знизу вгору. Додайте ягоди, намагаючись якомога менше м'яти. Тісто розкладіть по формах для мафінів, поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 20-25 хвилин. Готовність мафінів перевірте дерев'яної шпажкою - якщо вона виходить з випічки сухий, без прилиплих крихт - мафіни можна діставати. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |