Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати мафіни з чорницею на кукурудзяній муці?
Звичайно ж мафіни можна робити не тільки з чорницею. Якщо у вас в морозилці є запаси ягід, цей рецепт відмінна можливість пустити їх у справу. Смородина, журавлина, вишня, черешня - згодиться все.
Що знадобиться для приготування
240 грам пшеничного борошна
120 грам кукурудзяного борошна
100 грам цукру
300 мл кефіру
50 грам вершкового масла або маргарину
Два яйця
Половина чайної ложки соди
Половина чайної ложки кориці (за бажанням)
Щіпка солі
Півтори чайних ложки розпушувача
200 грам чорниці або інших ягід
Приготування

Відокремте жовтки від білків. Змішайте кефір, яєчні жовтки, розтоплений маргарин (його потрібно остудити до кімнатної температури) і гашене соду. В іншому посуді змішати обидва види борошна, цукор, корицю, розпушувач.
З'єднайте обидві суміші, замісіть однорідне тісто. По густоті воно повинно вийти як тісто на оладки.
Збийте яєчні білки і обережно введіть в тісто, розмішуючи знизу вгору. Додайте ягоди, намагаючись якомога менше м'яти.

Тісто розкладіть по формах для мафінів, поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 20-25 хвилин. Готовність мафінів перевірте дерев'яної шпажкою - якщо вона виходить з випічки сухий, без прилиплих крихт - мафіни можна діставати.
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, мафіни
Овочевий суп з м'ясними фрикадельками
Як спекти пиріг з опеньками?
Як приготувати сирну запіканку без борошна?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: