Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати лимонні мафіни?
Мафіни - універсальна випічка. Варто лише трохи змінити інгредієнти - і вже зовсім інший смак. З лимоном виходить дуже смачно - в тісто додається лимонний сік, і робиться прошарок з лимона з цукром. Необхідні продукти 200 грам вершкового масла 200 грам цукру Три яйця Склянку борошна Три столових ложки лимонного соку Чайна ложка розпушувача Для начинки - половинка лимона і 70 грам цукру Для глазурі - дві столові ложки вершків (10% жирності) і 50 грам шоколаду Приготування Відокремлюємо жовтки від білків двох яєць. Білки ставимо в холодильник. Вершкове масло кімнатної температури розтираємо зі 100 грамами цукру. Збиваємо цю масу, поступово додаємо жовтки двох яєць і одне яйце. Потім додаємо борошно з розпушувачем. Все змішуємо (краще скористатися міксером). Білки і 100 грам цукру збиваємо міксером, вливаємо лимонний сік і збиваємо ще дві хвилини. З'єднуємо білкову масу з тестом і обережно вимішуємо все до однорідної консистенції. Для начинки подрібнюємо лимон в блендері змішуємо з цукром. Тісто розливаємо по формах (формочки змастити маслом), заповнюємо на третину від обсягу. Кладемо чайну ложку начинки і знову тісто. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів і випікаємо 30 - 40 хвилин. перші 20 хвилин духовку не відкриваємо. Для глазурі шоколад розтопити на водяній бані і змішати з підігрітими вершками. Готовим маффинам дати трохи охолонути і покрити глазур'ю. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |