Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати лимонні мафіни?
Мафіни - універсальна випічка. Варто лише трохи змінити інгредієнти - і вже зовсім інший смак. З лимоном виходить дуже смачно - в тісто додається лимонний сік, і робиться прошарок з лимона з цукром.
Необхідні продукти
200 грам вершкового масла
200 грам цукру
Три яйця
Склянку борошна
Три столових ложки лимонного соку
Чайна ложка розпушувача
Для начинки - половинка лимона і 70 грам цукру
Для глазурі - дві столові ложки вершків (10% жирності) і 50 грам шоколаду
Приготування

Відокремлюємо жовтки від білків двох яєць. Білки ставимо в холодильник. Вершкове масло кімнатної температури розтираємо зі 100 грамами цукру. Збиваємо цю масу, поступово додаємо жовтки двох яєць і одне яйце. Потім додаємо борошно з розпушувачем. Все змішуємо (краще скористатися міксером).

Білки і 100 грам цукру збиваємо міксером, вливаємо лимонний сік і збиваємо ще дві хвилини. З'єднуємо білкову масу з тестом і обережно вимішуємо все до однорідної консистенції.
Для начинки подрібнюємо лимон в блендері змішуємо з цукром.
Тісто розливаємо по формах (формочки змастити маслом), заповнюємо на третину від обсягу. Кладемо чайну ложку начинки і знову тісто. Ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів і випікаємо 30 - 40 хвилин. перші 20 хвилин духовку не відкриваємо.

Для глазурі шоколад розтопити на водяній бані і змішати з підігрітими вершками. Готовим маффинам дати трохи охолонути і покрити глазур'ю.
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, збиваємо
Груші, варені з лимоном
Салат з омлетом
Як приготувати закусочні сирні коржики?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: