Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати курчати в шалфейном маринаді?
Чому б замість банальної смаженої курки не побалувати сімейство вишуканим блюдом? Тим більше що влітку шавлія знайти не проблема і готувати курочку в незвичайному маринаді зовсім недовго і нескладно.
Що нам знадобиться
Курча вагою близько 1,5 кг
Два стручки гострого перчика чилі (або менше, якщо не любите гостре)
Пучок свіжого шавлії
Сік двох лимонів
100 мл оливкової або рослинного масла
Сіль, чорний мелений перець
Один лимон для подачі страви
Приготування

Стручки перцю чилі вимийте, розріжте вздовж і видаліть насіння і перегородки. М'якоть дрібно порубаєте. Гілочки шавлії вимийте і обсушіть. У половини обірвіть листя, дрібно їх порубаєте. Відіжміть з лимонів сік, додайте до неї рослинне масло, нарізану шавлія, перчик чилі, сіль і чорний мелений перець, перемішайте маринад.
Курчати розділіть на порційні шматочки, залийте маринадом. Накрийте і залиште на годину маринуватися.
Через годину перекладіть м'ясо у форму для запікання разом з половиною маринаду, поставте в гарячу духовку. Запікайте на середньому вогні до утворення рум'яної скоринки. Час від часу діставайте м'ясо і змащуйте маринадом.
Готового курчати викладіть на блюдо, посипте осавшимися листочками шавлії і обкладіть лимонними часточками.
Категория: Рецепти |
| Теги: курчати, чилі
Суп-пюре з хлібних кірок з зеленим горошком
Як запекти яловичину в горщиках?
Як готувати шашлик з лосося?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: