Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати кюфта бозбаш?
Кюфта бозбаш - азербайджанський гарячий суп із баранини.
Продукти:
чотириста грамів баранини (лопатка);
сто грамів нуту;
дві картоплини;
сорок грамів рису;
чотири цибулини;
чотири свіжих або сушених аличі;
п'ятдесят грамів курдючного сала;
один грам шафрану;
дві гілочки кінзи;
трохи сушеної м'яти;

Попередньо замочуємо на нут кілька годин у холодній воді. Баранину моєму холодною водою і відокремлюємо м'ясо від кісток. З кісточок варимо бульйон.
М'якоть +дві репчатых цибулини подрібнюємо блендером в фарш. Рис ретельно промиваємо і додаємо у фарш. Приправляємо фарш сіллю, перцем і ретельно перемішуємо. З фаршу робимо кульки. У центр кожної кульки кладемо аличу. Сушену аличу потрібно попередньо промити.
Бульйон доводимо до кипіння, кладемо в нього замочений нут, картоплю і м'ясні кульки. Дрібно шаткуємо дві цибулини, злегка підсмажуємо їх на сковороді і додаємо в бульйон. Один грам шафрану заварюємо ста двадцятьма грамами окропу.
За чверть години до готовності кладемо в суп курдючне сало (попередньо дрібно порубати), вливаємо настій шафрану, солимо і перчимо.
Подаємо кюфта бозбаш посипавши його рубаною кінзою і сушеної м'ятою.
Категория: Рецепти |
| Теги: шафрану, кладемо
Як готуються запечені банани з сиром?
Як приготувати яєчню в помідорі?
Як готувати десерт з банана з кефіром?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: