Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати кюфта бозбаш?
Кюфта бозбаш - азербайджанський гарячий суп із баранини. Продукти: чотириста грамів баранини (лопатка); сто грамів нуту; дві картоплини; сорок грамів рису; чотири цибулини; чотири свіжих або сушених аличі; п'ятдесят грамів курдючного сала; один грам шафрану; дві гілочки кінзи; трохи сушеної м'яти; Попередньо замочуємо на нут кілька годин у холодній воді. Баранину моєму холодною водою і відокремлюємо м'ясо від кісток. З кісточок варимо бульйон. М'якоть +дві репчатых цибулини подрібнюємо блендером в фарш. Рис ретельно промиваємо і додаємо у фарш. Приправляємо фарш сіллю, перцем і ретельно перемішуємо. З фаршу робимо кульки. У центр кожної кульки кладемо аличу. Сушену аличу потрібно попередньо промити. Бульйон доводимо до кипіння, кладемо в нього замочений нут, картоплю і м'ясні кульки. Дрібно шаткуємо дві цибулини, злегка підсмажуємо їх на сковороді і додаємо в бульйон. Один грам шафрану заварюємо ста двадцятьма грамами окропу. За чверть години до готовності кладемо в суп курдючне сало (попередньо дрібно порубати), вливаємо настій шафрану, солимо і перчимо. Подаємо кюфта бозбаш посипавши його рубаною кінзою і сушеної м'ятою. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |