Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати кисло - солодкий соус до рубленому м'яса?
Незважаючи на назву, до східної кухні цей рецепт не має відношення. З таким соусом подавали страви з рубленого м'яса в будинках литовської знаті ще в середині позаминулого століття. Рецепт зберігся до наших днів і (на мій погляд) заслуговує неодмінного уваги.
Що знадобиться для приготування соусу
Дві столові ложки цукру
20 грам вершкового масла
Їдальня ложка борошна
Склянку бульйону (можна замінити водою)
Дві столові ложки оцту

Приготування

Соус можна починати готувати коли котлети або м'ясо практично готові для подачі. В каструлю або сотейник всипаємо цукор, помішуємо і чекаємо поки він розплавиться і стане злегка коричневого кольору. Тоді додаємо вершкове масло, енергійно розмішуємо, коли масло розтане, додаємо ложку борошна і добре перемішуємо, щоб не утворились грудочки. Вливаємо бульйон або воду, оцет, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Котлети або скибочки вареного м'яса викладаємо на тарілки, рясно поливаємо соусом. На гарнір ідеально підійде відварний білий рис (його готувати з мінімальною кількістю солі і без спецій, щоб не перебивати смак соусу). Влітку в якості гарніру рекомендується салат зі свіжих овочів із заправкою з оцту або лимонного соку з оливковою олією.
Категория: Рецепти |
| Теги: соусом, м'яса
Як красиво оформити сніданок
Як зробити фруктово-маковий торт?
Як приготувати закуску «Крем Рафаелло»?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: