Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати хрусткі рисові кульки?
![]() Що знадобиться для приготування (на чотири порції) 200 грам сухого рису 200 грам подрібнених мигдальних горіхів Чверть чайної ложки подрібненого мускатного горіха Терта цедра одного лимона Одне яйце Мелений чорний перець і сіль за смаком Дві часточки часнику Одна ріпчаста цибулина Пучок петрушки або кінзи Дві столових ложки рослинного масла Жир для фритюру Приготування Рис потрібно промити в декількох водах, потім замочити в чистій холодній воді на два - три години. Потім воду злити, рис промити під холодною проточною водою, влити півлітра холодної води, підсолити, довести до кипіння. Як рис закипить - зняти його з вогню, накрити кришкою і залишити на 15 хвилин. Остудити. Цибулю і часник дрібно нарізати, петрушку (тільки листочки) - дрібно посікти. Цибулю і часник обсмажити в рослинному маслі, змішати з рисом, посолити і поперчити за смаком. Додати сире яйце, петрушку, мускатний горіх, лимонну цедру. Все добре перемішати. Зліпити з цієї маси невеликі кульки розміром приблизно з волоський горіх (повинно вийти 24 штуки), обваляти їх у подрібненому мигдалі. У фритюрниці розігріти жир і обсмажити кульки до золотистого кольору. Викласти на паперову серветку, щоб вбрався зайвий жир. Подавати можна теплими або холодними. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |