Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати хрусткі рисові кульки?
Незвичайна гостренькі закуска з приємним горіховим присмаком і присмаком спецій. Можна подавати як самостійне блюдо або як гарнір до риби.
Що знадобиться для приготування (на чотири порції)
200 грам сухого рису
200 грам подрібнених мигдальних горіхів
Чверть чайної ложки подрібненого мускатного горіха
Терта цедра одного лимона
Одне яйце
Мелений чорний перець і сіль за смаком
Дві часточки часнику
Одна ріпчаста цибулина
Пучок петрушки або кінзи
Дві столових ложки рослинного масла
Жир для фритюру

Приготування

Рис потрібно промити в декількох водах, потім замочити в чистій холодній воді на два - три години. Потім воду злити, рис промити під холодною проточною водою, влити півлітра холодної води, підсолити, довести до кипіння. Як рис закипить - зняти його з вогню, накрити кришкою і залишити на 15 хвилин. Остудити.
Цибулю і часник дрібно нарізати, петрушку (тільки листочки) - дрібно посікти. Цибулю і часник обсмажити в рослинному маслі, змішати з рисом, посолити і поперчити за смаком. Додати сире яйце, петрушку, мускатний горіх, лимонну цедру. Все добре перемішати.
Зліпити з цієї маси невеликі кульки розміром приблизно з волоський горіх (повинно вийти 24 штуки), обваляти їх у подрібненому мигдалі.
У фритюрниці розігріти жир і обсмажити кульки до золотистого кольору. Викласти на паперову серветку, щоб вбрався зайвий жир. Подавати можна теплими або холодними.
Категория: Рецепти |
| Теги: часник, кульки
Як приготувати лимонний кекс з шавлією?
Салат з капусти з ялівцем, вишнею і яблуками
Як спекти угорський пиріг "Жербу"?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: