Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати хрустке печиво з кунжутом і кмином?
Печиво може бути і хрустким, і м'яким - у залежності від того наскільки тонко ви раскатаете тісто. Посипати можна крупною сіллю, кунжутом, кмином, сиром, маком - що вам більше подобається.
Що знадобиться для приготування

500 - 600 грам борошна
150 грам маргарину
Вісім столових ложок сметани
Одне яйце + один жовток (білок залишаємо для змащування печива)
30 грам дріжджів
Дві столові ложки теплого молока
Щіпка цукру
Кунжут, кмин, мак, велика сіль або тертий сир для посипання

Приготування

Маргарин заздалегідь дістаньте з холодильника, він повинен бути кімнатної температури. Наріжте його шматочками і разом з борошном руками розітріть до стану крихти.
В теплому молоці розведіть дріжджі, додайте щіпку цукру, зачекайте поки з'являться бульбашки і вилийте дріжджі до масляної крихті. Додайте сметану, яйце і жовток, замісіть м'яке тісто. Скачайте його в кулю. Хвилин через десять можна починати оброблення тіста.
Розділіть тісто на дві - три частини, кожну розкачати в пласт товщиною від 2 до 5 мм (якщо хочете хрустке печиво - розкачати тонко, якщо м'яке - товщі). Розріжте на смужки, змастіть збитим білком і посипте крупною сіллю і кунжутом, кмином. Викладіть печиво на деко, поставте в розігріту духовку і випікайте на середньому вогні до золотистого кольору.
Категория: Рецепти |
| Теги: кмином, Печиво
Шашлик з курки - як приготувати
Як готується грибне печеня з овочами?
Як самостійно приготувати арахісову пасту?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: