>Фарширована теляча грудинка - вишукане блюдо для святкового столу і справжнього гурмана, цінителя м'ясних страв. Для приготування потрібно добірне, свіже парне м'ясо. Приготована з виконанням всіх рекомендацій фарширована теляча грудинка порадує соковитим смакам телятини, доповненим окремо приготованим соусом. Продукти: 1 кг телятини (грудинки) цілим шматком, 2 курячих яйця, по 2 ст. л. вершкового масла, дрібно нарубаної зелені петрушки, і меленого мигдалю. Пів чайної ложки тертого мускатного горіха, сіль, чорний і червоний мелений перець за смаком. 1-2 скибочки білого хліба, 3/4 склянки жирних вершків. По 1 ст. л. лимонного соку і коньяку, 1 чай. л. борошна. Пісне мало для смаження. Пучок зеленого салату, 1 лимон. Приготування: Промити грудинку, зрізати нижню частину, щоб утворився кишеню. Фарш: 1 ст. л. вершкового масла збити з яйцями, розмоченим у пів склянки вершків хлібом, мигдалем, петрушкою. Заправити сіллю, перцем, мускатним горіхом і лимонним соком. Заповнити, але не дуже туго, кишеню. З'єднати краї і зашити білою ниткою з бавовни або льону. Обсмажити грудинку в сотейнику в киплячому маслі до утворення скоринки, акуратно перевертаючи. Потім 20 хв томити на слабкому нагріванні під кришкою. Вимкнути, через 5 хв видалити нитку. Обережно розрізати на шматочки, викласти на підігріте блюдо, сервірувати часточками лимона і листям салату. Соус: у сотейник додати борошно, залишок вершкового масла та вершків, коньяк, сіль, перець. Перемішуючи, довести до кипіння.
|