Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати хліб з волоськими горіхами і сухофруктами?
Це скоріше не хліб, а кекс з дріжджового тіста. В нього можна додавати все, що є в будинку - родзинки, курагу, чорнослив і обов'язково волоські горіхи. Що знадобиться для приготування 500 грам борошна 150 мл мінеральної води з газом Дві столових ложки рослинного масла 50 грам рідкого меду 70 грам волоських горіхів 50 грам будь-яких сухофруктів Півтори столових ложки какао-порошку Три столові ложки бренді, лікеру або рому 15 грам свіжих дріжджів Щіпка цукру Половина чайної ложки солі Приготування замочіть Сухофрукти в алкоголі. Волоські горіхи обсмажте на сухій сковорідці, крупно порубаєте. Дріжджі розведіть в 50 мл теплої води, додайте щіпку цукру, розмішайте і залиште хвилин на 15-20. Потім влийте воду, що залишилася, мед. Борошно змішайте з какао і просіяти. По частинам додавайте у воду з дріжджами, замісити тісто. В самому кінці замісу додайте сіль і масло. Добре вимішане тісто повинне вийти еластичним, однорідним і не прилипати до рук. Поставте тісто в тепле місце на годину. Обімніть тісто, додайте горіхи і сухофрукти, ще раз вимісити. Сформуйте хліб, дайте йому підійти. Підійшов хліб викладіть на гарячий деко, зробіть на хлібі надрізи гострим ножем і поставте в гарячу духовку. Випікається хліб при температурі 200 градусів, час випікання 25 хвилин. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |