Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати хліб з волоськими горіхами і сухофруктами?
Це скоріше не хліб, а кекс з дріжджового тіста. В нього можна додавати все, що є в будинку - родзинки, курагу, чорнослив і обов'язково волоські горіхи.
Що знадобиться для приготування

500 грам борошна
150 мл мінеральної води з газом
Дві столових ложки рослинного масла
50 грам рідкого меду
70 грам волоських горіхів
50 грам будь-яких сухофруктів
Півтори столових ложки какао-порошку
Три столові ложки бренді, лікеру або рому
15 грам свіжих дріжджів
Щіпка цукру
Половина чайної ложки солі

Приготування

замочіть Сухофрукти в алкоголі. Волоські горіхи обсмажте на сухій сковорідці, крупно порубаєте. Дріжджі розведіть в 50 мл теплої води, додайте щіпку цукру, розмішайте і залиште хвилин на 15-20. Потім влийте воду, що залишилася, мед. Борошно змішайте з какао і просіяти. По частинам додавайте у воду з дріжджами, замісити тісто. В самому кінці замісу додайте сіль і масло. Добре вимішане тісто повинне вийти еластичним, однорідним і не прилипати до рук. Поставте тісто в тепле місце на годину.
Обімніть тісто, додайте горіхи і сухофрукти, ще раз вимісити. Сформуйте хліб, дайте йому підійти.
Підійшов хліб викладіть на гарячий деко, зробіть на хлібі надрізи гострим ножем і поставте в гарячу духовку. Випікається хліб при температурі 200 градусів, час випікання 25 хвилин.
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, хліб
Як зробити сирні роли з сухофруктами?
Варення з апельсинових скоринок - як готувати?
Цибулевий суп
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: