Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати йогуртовий соус для риби?
Йогуртовий соус готується з великою кількістю зелені, яку краще підбирати за смаком. В оригінальному рецепті додається тільки свіжий кріп, але можна зробити мікст і додати петрушку, кинзу, базилік або вибрати щось одне. Соус з ненав'язливим, освіжаючим смаком ідеально підходить до рибних страв, особливо до смаженої риби. Що знадобиться для приготування 150 грам натурального йогурту без добавок Дві чайних ложки лимонного соку Пучок кропу (або інша зелень, яку ви любите) Одна - дві часточки часнику Приготування З цієї кількості продуктів вийде соус для двох-трьох порцій рибного блюда. Він відмінно підходить до запеченої форелі і інший не надто жирної риби, до риби, обсмаженої в клярі. Час приготування соусу займає небагато, буквально п'ять хвилин. Зелень миємо під проточною водою, струшуємо і кладемо на паперовий рушник. Часник пропускаємо через прес або натираємо на дрібній терочке. Додаємо в йогурт, вливаємо в нього лимонний сік. Все перемішуємо. Зелень дрібно рубаємо, змішуємо з йогуртом і даємо йому трохи постояти, щоб аромати зелені і часнику «подружилися». Можна прибрати в холодильник - у охолодженого соусу смак виходить більш яскравим, насиченим. Подаємо в окремій піалі або соуснику до готового блюда. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |