Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати йогуртовий кекс з чорносливом?
Ніжний, смачний кекс з приємною фруктовою кислинкою. Йогурт для випічки краще брати фруктовий, але підібрати смак, щоб він поєднувався зі смаком чорносливу і родзинок.
Що знадобиться для приготування
Склянку фруктового йогурту
Три яйця
Півтори склянки борошна
Дві - три столові ложки цукру
40 грам вершкового масла
Дві столових ложки рослинного масла
Пакетик ванільного цукру
Чайна ложка розпушувача
Щіпка солі
По 100 грам родзинок і чорносливу
Приготування

Чорнослив і родзинки залити окропом на десять хвилин. Потім воду злити, сухофрукти обсушити, чорнослив потрібно нарізати невеликими шматочками. Змішати з дрібкою борошна.
Вершкове масло розтопити, остудити. Відокремити білки від жовтків. Збити до білого кольору жовтки з цукром і, не припиняючи збивати влити рослинне і вершкове масло, потім додати йогурт, щіпку солі, розмішати. Просіяти борошно, змішати її з розпушувачем, всипати в рідку суміш і добре розмішати, щоб не було грудочок. Додати сухофрукти.

Окремо збити білки з щільну піну і з'єднати з тестом, обережно перемішати. Вилити тісто в змащену маслом форму, поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати на середньому вогні до золотистого кольору. Готовність кексу обов'язково перевірити дерев'яною шпажкою - якщо виходить суха, кекс дістати і остудити на решітці.
Категория: Рецепти |
| Теги: вершкове, кекс
Як приготувати закусочне печиво "Трикутнички"?
Як готується класичне французьке безе?
Як смачно приготувати ніжну свинячу печінку з солоними огірочками?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: