Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати йогуртовий кекс з чорносливом?
Ніжний, смачний кекс з приємною фруктовою кислинкою. Йогурт для випічки краще брати фруктовий, але підібрати смак, щоб він поєднувався зі смаком чорносливу і родзинок. Що знадобиться для приготування Склянку фруктового йогурту Три яйця Півтори склянки борошна Дві - три столові ложки цукру 40 грам вершкового масла Дві столових ложки рослинного масла Пакетик ванільного цукру Чайна ложка розпушувача Щіпка солі По 100 грам родзинок і чорносливу Приготування Чорнослив і родзинки залити окропом на десять хвилин. Потім воду злити, сухофрукти обсушити, чорнослив потрібно нарізати невеликими шматочками. Змішати з дрібкою борошна. Вершкове масло розтопити, остудити. Відокремити білки від жовтків. Збити до білого кольору жовтки з цукром і, не припиняючи збивати влити рослинне і вершкове масло, потім додати йогурт, щіпку солі, розмішати. Просіяти борошно, змішати її з розпушувачем, всипати в рідку суміш і добре розмішати, щоб не було грудочок. Додати сухофрукти. Окремо збити білки з щільну піну і з'єднати з тестом, обережно перемішати. Вилити тісто в змащену маслом форму, поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати на середньому вогні до золотистого кольору. Готовність кексу обов'язково перевірити дерев'яною шпажкою - якщо виходить суха, кекс дістати і остудити на решітці. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |