Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати яблучний пиріг з журавлиною?
Яблука в поєднанні з корицею - це завжди безпрограшний варіант швидкої і смачної випічки. При відповідному оформленні проста випічка може стати вишуканим десертом - варто лише додати трохи журавлини, а верх прикрасити збитими білками і пиріг відразу ж перетвориться у торт. Що знадобиться для приготування 100 грам вершкового масла (маргарину) Трохи більше склянки борошна Чайна ложка розпушувача П'ять столових ложок сметани Два яблука Для заливки Половина склянки журавлини Половина склянки цукру Два яйця Чайна ложка кориці Їдальня ложка борошна Для прикраси верху Один білок Чверть склянки цукру Кілька крапель лимонного соку Приготування Масло або маргарин потрібно розтопити, остудити до кімнатної температури. Змішати зі сметаною і всипати просіяне борошно і розпушувач. Замісити тісто. Викласти його на дно форми, рівномірно розподілити по денця і бортикам. На дно укласти нарізані тонкими скибочками яблука. Для заливки збиваємо яйця з цукром, додаємо розім'яті в пюре ягоди журавлини, корицю, розмішуємо до повного розчинення цукру. Потім додаємо ложку борошна для густоти і цією сумішшю заливаємо яблука. Ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. Поки печеться пиріг збиваємо білок з цукром, додаємо кілька крапель лимонного соку. На готовий пиріг викладаємо збитий білковий крем, розрівнюємо або робимо візерунки з допомогою кондитерського шприца, і ставимо в духовку на дві - три хвилини. Прикрашаємо пиріг ягодами журавлини, даємо трохи охолонути і подаємо до столу. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |