Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати яблучний джем за давнім американським рецептом?
Цей джем готують у Пенсільванії в США і подають на свято Подяки. Він схожий на мармелад, який робили в Англії в XIX столітті.
Стиглі яблучка(2 кілограми) чистимо, видаляємо серцевинки і нарізаємо. У каструлю наливаємо 1,25 літра солодкого сидру і кип'ятимо приблизно півгодини, поки він не увариться наполовину. Додаємо в сидр яблука і варимо 25 хв. Протираємо крізь сито. Додаємо 500 грамів цукру і спеції (мелена гвоздика -1 ч. ложка, мелені ягоди гвоздикового дерева - 1/2 ч. ложечки, мелена кориця -2 ч. ложки) і варимо, постійно помішуючи, 40 хв. на маленькому вогні. Суміш повинна стати густий.
Готову масу розкладаємо по банках.

2.Яблочный джем, приготований в духовці

Приблизно на 3 кг джему нам буде потрібно: 4.5 кг яблук(порізати на четвертинки)
300 мл води, 2.5 кг. цукру, 1.5 літра сидру або яблучного соку, по одній ст. ложці мелених гвоздики, кориці і мускатного горіха.

Варимо яблука у воді до м'якості і протираємо крізь сито. У глибокому посуді з'єднуємо яблучне пюре з сидром, цукром і спеціями. Накриваємо і ставимо в духовку (температура 180 гр.). Коли маса закипить, зменшуємо температуру до 130 гр. і потомим 5 годин до готовності. Вранці розкладаємо яблучну масу в банки (стерилізовані) і закатуємо.
Категория: Рецепти |
| Теги: джем, варимо
Як приготувати запіканку з макаронів?
Сливовий фруктовий салат
Найсмачніші салати: 20 рецептів
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: