Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати яблучний джем за давнім американським рецептом?
Цей джем готують у Пенсільванії в США і подають на свято Подяки. Він схожий на мармелад, який робили в Англії в XIX столітті. Стиглі яблучка(2 кілограми) чистимо, видаляємо серцевинки і нарізаємо. У каструлю наливаємо 1,25 літра солодкого сидру і кип'ятимо приблизно півгодини, поки він не увариться наполовину. Додаємо в сидр яблука і варимо 25 хв. Протираємо крізь сито. Додаємо 500 грамів цукру і спеції (мелена гвоздика -1 ч. ложка, мелені ягоди гвоздикового дерева - 1/2 ч. ложечки, мелена кориця -2 ч. ложки) і варимо, постійно помішуючи, 40 хв. на маленькому вогні. Суміш повинна стати густий. Готову масу розкладаємо по банках. 2.Яблочный джем, приготований в духовці Приблизно на 3 кг джему нам буде потрібно: 4.5 кг яблук(порізати на четвертинки) 300 мл води, 2.5 кг. цукру, 1.5 літра сидру або яблучного соку, по одній ст. ложці мелених гвоздики, кориці і мускатного горіха. Варимо яблука у воді до м'якості і протираємо крізь сито. У глибокому посуді з'єднуємо яблучне пюре з сидром, цукром і спеціями. Накриваємо і ставимо в духовку (температура 180 гр.). Коли маса закипить, зменшуємо температуру до 130 гр. і потомим 5 годин до готовності. Вранці розкладаємо яблучну масу в банки (стерилізовані) і закатуємо. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |