Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати яблучні пиріжки з сиром?
Сир для пиріжків рекомендується брати з гострим смаком, ідеально підійде чеддер. Пиріжки виходять з вираженим сирним смаком, хрусткі, як ніби листкові, з пряною, ароматною начинкою. Що знадобиться для приготування 100 грам сиру чеддер 250 грам борошна 150 грам охолодженого вершкового масла або маргарину 500 грам яблук П'ять столових ложок холодної води Половина чайної ложки солі 25 грам цукру Половина чайної ложки меленого мускатного горіха Столова ложка лимонного соку Ванільний цукор Жирні вершки Цукор для посипання Приготування Змішуємо просіяне борошно і сіль. Сир натираємо на дрібній тертці і додаємо в борошняну суміш. Масло розрізаємо на шматочки, додаємо до борошна з сиром, руками розтираємо в крихту. Поступово підливаємо холодну воду і замішуємо тісто. Загортаємо його в плівку, прибираємо на годину в холодильник. Начинка. З яблук чистимо шкірку, ріжемо м'якоть кубиками. Додаємо лимонний сік, мускатний горіх, корицю, ванільний цукор, звичайний цукор і перемішуємо. Тісто розгортаємо в пласт товщиною 3 мм, вирізаємо склянкою кружечки діаметром 5 див. В центр кожного кружечка кладемо начинку, робимо пиріжок. Змащуємо вершками (або молоком), посипаємо цукром і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20-25 хвилин. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |