Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати гречаний салат з овочами?
Любите гречку? А знаєте що вона найбільш корисна в сирому вигляді? Ну звичайно, не суха, а запарена в окропі або просто в теплій водичці. Ось рецепт салату з сирої гречки і свіжих овочів - відмінний варіант корисної їжі для тих, хто на дієті і всіх любителів гречки. Необхідні продукти Стакан гречаної крупи Дві склянки кип'яченої води кімнатної температури Два солодких м'ясистих болгарських перцю 300 г пекінської капусти (або білокачанної) Дві морквини 200 грам маслини без кісточок Один невеликий лимон Дві столові ложки прованських трав Зелень петрушки Рослинна олія Сіль за смаком Приготування Гречку переберіть, промийте і залийте кип'яченою водою кімнатної температури. Залиште години на три - чотири, за цей час крупа набухне і стане м'якою. Набряклі гречку відкиньте на друшляк, сполосніть літром киплячої води (обов'язково, це потрібно зробити для дезінфекції крупи). Пекінську або білокачанну капусту нашаткуйте, моркву натріть на крупній тертці, маслини наріжте кружечками. Болгарський перець наріжте брусочками (вибирайте обов'язково м'ясистий і соковитий). Змішайте овочі й маслини з гречкою, додайте дрібно нарізану зелень петрушки, прованські трави, лимонний сік, рослинне масло і сіль за смаком (можна і не солити салат). Перемішайте і викладіть в салатник. Дайте салату настоятися з півгодини і подавайте до столу. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |