Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати гратен з кабачками?
Гратен - це те ж, що і запіканка, лише з невеликим доповненням у вигляді апетитною скоринки з сиру. Гратен можна робити з будь-яких овочів, але якщо ви берете кабачки, то інші овочі повинні бути щільними, не давати багато соку.
Що знадобиться для приготування
Кілограм кабачків
Три яйця
150 грам твердого сиру
200 мл нежирної сметани
Сіль і спеції, мелений чорний перець - все за смаком
Щіпка мускатного горіха (за бажанням)

Приготування

Кабачки для гратена краще брати молоденькі, з тонкою шкіркою. Якщо шкірка вже встигла загрубеть, то її краще зрізати. Також підійдуть і цукіні.

У просторій каструлі доведіть воду до кипіння, посоліть за смаком. Кабачки наріжте кружечками завтовшки приблизно в сантиметр. Опустіть їх в киплячу воду, тримайте три хвилини. Дістаньте шумівкою і викладіть в друшляк, щоб стікала вода.

три яйця Збийте, додайте сметану, 100 грам тертого на дрібній тертці сиру, приправте спеціями, підсолити. За бажанням можна додати щіпку мускатного горіха. Добре перемішайте.

Кабачки викладіть у форму для запікання, залити підготовленою заливкою і поставте в розігріту до 180 градусів духовку. через півгодини дістаньте, посипте верх залишилися сиром і потримайте в духовці ще п'ять хвилин. Як тільки сир розплавиться - діставайте. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: кабачки, Гратен
Як приготувати овочеву запіканку «Південна»?
Як приготувати курячі котлети з сиром?
Фінський рибний суп (рецепт)
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: