Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати фруктовий плов з гарбузом?
Колись готувався плов тільки з рису, м'яса і моркви, і пропорції дотримувалися строго - все повинно було бути порівну. З часом рецепт змінився, з'явилося безліч варіантів цього смачного страви, і серед них - фруктовий плов з гарбузом. Ось як він готується:
Що знадобиться для приготування

Півтори склянки рису
500 грам гарбуза
Два - три яблука
Одна айва
100 грам родзинок
Половина склянки рослинного масла
Щіпка солі
Мускатний горіх, кориця - за смаком
Цукор - за смаком

Приготування

Гарбуз очистите від шкірки і волокнистої серединки з насінням. Наріжте скибочками. Яблука і айву теж очистіть від шкірки і насіння, наріжте кубиками, змішайте з промитими родзинками. Рис промийте в декількох водах.
На дно каструлі або казана налийте чверть склянки рослинного масла, прогрійте його. потім покладіть скибочки гарбуза так, щоб вони повністю закрили дно. Зверху висипайте третину промитого рису, накрийте його шаром з яблук, айви і родзинок. Посипте фрукти корицею, мускатним горіхом і цукром. Знову покладіть третину рису і знову накрийте фруктами. Останній шар зробіть з рису, на рис вилийте залишки масла. Залийте плов підсоленою водою, вона повинна накрити останній шар рису. Накрийте каструлю кришкою і готуйте на слабкому вогні приблизно годину.
Можна додати в рис щіпку куркуми, тоді він стане яскраво-жовтого кольору.
Категория: Рецепти |
| Теги: рису, плов
Як приготувати смачний пісний борщ?
Як готується салат з квасолею і крабовими паличками?
Як готуються ароматні кекси до чаю?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: