Ніжна і ароматна домашня пастила з запашних персиків - улюблене дитяче ласощі. Важливо, що воно не містить ніяких шкідливих компонентів у своєму складі - на відміну від багатьох магазинних солодощів. Як приготувати домашню пастилу з персиків? Стиглі, але не перестиглі персики поділяють навпіл, видаляють з них кісточки, бланшують парою в емальованому тазу протягом 5-10 хвилин. Після того, як персики стануть м'якими, їх протирають ще гарячими через сито. Отриману масу уварюють на слабкому вогні, безперервно помішуючи, поки вміст посуду не зменшиться приблизно в 1,5-2 рази. Уварене таким способом пюре розливають шаром в 2 см в невеликі ящики, попередньо вистелена їх дно промасленим пергаментом (використовують звичайне рослинне масло). Заповнені форми виставляють для просушування в провітрюване приміщення на добу. Після цього пастилу обережно відокремлюють від пергаменту і акуратно розвішують на мотузках. Просушена повністю готова пастила не повинна лопатися і згортатися в трубочку. Готовий продукт укладають в ящики і зберігають пастилу так безпосередньо до вживання. до Речі, таким же чином можна приготувати пастилу і з ароматних абрикосів.