Главная » Статьи » Рецепти

Як приготувати дієтичний сирний пиріг?
Пиріг можна підлаштувати під свою дієту. Наприклад, не додавати горішки або додати менше масла, взяти сметану і сир низької жирності - від цього смак пирога не зміниться, а калорійність помітно знизиться.
Що знадобиться для тіста

Півсклянки вівсяних пластівців
Половина склянки гарячого молока
50 грам вершкового масла
Половина склянки цукру
Одне яйце
Половина склянки мелених волоських горіхів
Дві столові ложки какао
Чайна ложка розпушувача

Для начинки

700 грам сиру (жирність будь-яка)
150 - 200 грам сметани (бажано густий)
Половина склянки цукру
Сік і цедра половинки лимона
Два яйця
Пакетик ванільного цукру
Дві столові ложки (з гіркою) борошна або змішати її з манкою

Приготування

Молоко підігріти, залити вівсяні пластівці і залишити набрякнути. Через півгодини змішати м'яке масло і цукор, додати яйце, горіхи, розпушувач і какао. Влити набряклий геркулес. Тісто вийде досить рідке, але це так і повинно бути.
Для начинки змішати сир зі сметаною і цукром, додати яйця, лимонну цедру і лимонний сік (можна замінити апельсиновим). Все перемішати або збити міксером.
Геркулесову суміш вилити у форму, розподілити і викласти на неї сирну начинку. Випікати при температурі 180 градусів приблизно сорок хвилин. Як тільки верх підрум'яниться - пиріг готовий. Дістати його з духовки і залишити остигати у формі. Чим він довше постоїть - тим смачніше. Верх можна полити шоколадною глазур'ю, прикрасити ягодами або посипати цукровою пудрою.
Категория: Рецепти |
| Теги: сир, пиріг
Салат з креветками і сирним омлетом (рецепт)
Китайський салат з кукурудзою
Судак смажений в тісті
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: