Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати червоний рис з квасолею і овочами?
Червоний рис не завжди є у продажу, тому його можна замінити звичайним довгозерним рисом. Блюдо виходить дуже ситним, смачним і корисним - як раз те, що потрібно в дні суворого посту. Що знадобиться для приготування Півсклянки червоної квасолі Неповний стакан червоного рису Одна цибулина Дві часточки часнику Одна морквина Один невеликий кабачок або цукіні Один солодкий болгарський перець Дві помідори Сіль за смаком Трохи зеленої цибулі Чорний мелений перець, мелена паприка за смаком Трохи рослинного масла Приготування Квасоля замочіть на ніч і потім відваріть до готовності (квасоля вариться приблизно година). Рис промийте і відваріть до напівготовності. Дрібно наріжте цибулю і часник. Спасеруйте в невеликій кількості олії. Додайте дрібно нарізані помідори і терту моркву (можна нарізати кубиками). Тушкуйте кілька хвилин під кришкою. Потім додайте перець, нарізаний кубиками і кабачок, теж дрібно нарізаний. Тушкуйте ще десять хвилин. До м'яких овочів покладіть готову квасолю і рис. Посоліть, приправте спеціями. Влийте трохи води, щоб маса стала рідкуватий, накрийте кришкою і тушкуйте десять хвилин на невеликому вогні. Зніміть рис з вогню, додайте дрібно нарізаний зелений лук (або іншу зелень) і дайте настоятися. Подавайте гарячим. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |