Незважаючи на те, що погода вже давно не тішить нас теплом, це все ж не є причиною для любителів морозива відмовлятися від даного десерту, адже їм цілком можна поласувати і в теплі власного будинку, якщо, звичайно, при цьому не переусердствовать.Ну а запропонований рецепт холодного ласощі як раз чудово підходить для ласунів - ніжне морозиво з банановим смаком та солодкий карамельним соусом виходить солодким, але зовсім не нудотним і багатьом припаде до смаку!
Перелік складових, які знадобляться вам для приготування такого чудового ласощі: половина кілограма стиглих бананів, 200 мілілітрів молока, три столові ложки сухого молока, чотири столові ложки вершкового масла, одна столова ложка натурального меду, чверть склянки цукрового піску і ще близько п'яти столових ложок для карамелі, 40 мілілітрів вершків, горіхи за вашим вибором і невелика кількість води.
В сковороді потрібно розтопити половину всього вказаної кількості вершкового масла і на помірному вогні протягом п'яти хвилин обсмажувати на ньому очищені і порізані не товстими кружечками банани, після чого додати на сковороду мед, перемішати все і продовжувати смажити ще близько п'яти-десяти хвилин. Далі вміст сковороди слід перелити в чашу блендера, туди ж влити молоко і всипати сухе молоко і цукор (1/4 склянки), а потім все подрібнити до стану пюре і злегка збити. Отриману масу викласти в підходящу ємність і відправити в морозилку на кілька годин, при цьому кожен годину морозиво потрібно діставати і збивати. Для приготування карамельного соусу п'ять ложок цукрового піску необхідно висипати в каструльку з товстим дном і залити десятьма столовими ложками води, варити помішуючи до розчинення цукру і кипіння, зменшити вогонь і почекати поки суміш не придбає темний відтінок - тоді додати дві столові ложки вершкового масла, перемішати, прибрати з вогню і потроху вмішати в масу вершки. Стала однорідною масу залишити остигати. Подавати бананове морозиво полив його карамельним соусом і прикрасивши горішками.