Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати аджику з кабачків?
Звичайно, до цієї аджике цей рецепт не має ніякого відношення. Але так як з-за гостроти це блюдо ікрою назвати не можна, прижилося ось таку назву. Гостроту можна коректувати за своїм смаком. Що знадобиться для приготування П'ять кілограм очищених кабачків Дві склянки рослинного масла Склянку цукру Столова ложка меленого гострого перцю або два стручки свіжого гіркого перчика Дві столові ложки солі (з гіркою) 500 мл томатної пасти або добре увареного соусу з свіжих помідор 150 мл 9% оцту Стакан очищених зубчиків часнику Приготування Якщо кабачки молоденькі - зрізайте тільки шкірку. Якщо вже великі, то потрібно буде видалити насіння. Підготовлені кабачки пропустіть через м'ясорубку, влийте олію, покладіть сіль і цукор. Якщо додаєте свіжий стручковий перець - його пропустіть через м'ясорубку разом з кабачками. Якщо мелений - додавайте разом з сіллю і цукром. Покладіть томатну пасту або соус з помідорів. Поставте на невеликий вогонь, доведіть до кипіння, варити з моменту закипання приблизно годину. Кабачки не повинні сильно кипіти, перемішуйте щоб не пригоріли. В кінці приготування додайте пропущений через м'ясорубку часник, влийте оцет, погрійте ще хвилин 7 - 10 і відразу ж розкладіть по прогрітим стерилізованим банкам. Закатайте. Укутайте в ковдру і залиште на добу. Зберігати таку аджику можна при кімнатній температурі. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |