Готове дріжджове тісто дуже виручає, коли треба щось приготувати. Але, насправді, виручить воно тільки якщо тісто не заморожене, адже для правильної розморожування йому потрібно не так вже мало часу. Розморожувати дріжджове тісто потрібно в холодильнику. Дістаньте його з морозилки і покладіть на нижню полицю холодильника. Хай там тісто потихеньку розморожується. Залиште його на ніч або на 6-8 годин. При розморожуванні такої повільної тісто не втратить ні смаку, ні своїх властивостей. Можна дріжджове тісто розморозити при кімнатній температурі. Для цього знадобиться близько чотирьох годин. Дістаньте тісто з упаковки, викладіть на силіконовий килимок або на обробну дошку і залиште при кімнатній температурі.
Ще більш швидкий спосіб - покласти тісто в щільний поліетиленовий пакет і опустити в теплу воду. Пакет потрібно добре зав'язати, щоб всередину не потрапила вода. Так тісто розморозиться швидше.
І, нарешті, експрес метод - розморожування в мікрохвильовій печі. Виберіть функцію розморожування, покладіть тісто в мікрохвильовку. Якщо такої функції немає, вибирайте потужність не більше 100 Вт. Час від часу тісто потрібно перевертати і стежити за його станом. Вийняти з мікрохвильовки тісто потрібно до того, як воно почне нагріватися.