Главная » Статьи » Рецепти

Як підготувати ягоди і листя малини до сушінні?
Корисні речовини є не тільки в ягодах малини, але і в листках, молодих пагонах і квітках, тому для заготівлі на зиму можна збирати практично всі частини рослини, за винятком кореневищ та цупких стебел.
Ягоди малини для сушіння потрібно збирати по мірі дозрівання, краще якщо вони будуть злегка недозрілими. Якщо ягоди переспеют, вони стануть м'якими, будуть м'ятися і швидко пустять сік. Збирати ягоди потрібно в суху погоду, на них не повинно бути роси або інший вологи. Ягідки акуратно відокремлюються від плодоніжки і складаються в пластмасову або скляний посуд. Після транспортування малину потрібно перебрати, видалити пошкоджені, зіпсовані і потовчені ягоди, прибрати листя, гілочки. Мити малину не можна. Вона відразу набере води і ягоди стануть непридатними для сушіння.
Молоді пагони і листя збирають навесні або на початку літа, до цвітіння малини, коли в них найбільший вміст корисних речовин. Сушать листя і пагони природним способом, він нескладний. Зібрану сировину розкладають рівним тонким шаром на чистій тканині чи папері і залишають при кімнатній температурі в сухому приміщенні з хорошою вентиляцією. Через два-три дні сировину буде готовий і його можна прибирати на зберігання в полотняні мішечки.
Категория: Рецепти |
| Теги: ягоди, листя
Як зробити фруктово-маковий торт?
15 кращих рецептів плову
Як готуються закусочні млинці?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: