Така смачненька печінкова ковбаска привертає неповторним ароматом часнику і інших прянощів порадує своїм насиченим м'ясним смаком ваших домашніх або гостей, ну а крім усього перерахованого вище, дане блюдо має і ще одну незаперечну перевагу - ця ковбаса готується з натуральних продуктів в домашніх умовах і з цієї причини є ще і абсолютно безпечним і навіть корисним стравою. Інгредієнти, які вам знадобляться для приготування печінкової ковбаски: власне сама яловича або свиняча печінка в кількості приблизно 500 грамів, близько 600-700 грамів сала (або ж дуже жирної свинини), півкілограма пісної свинини, два свинячих мови, одна велика головка часнику, п'ять невеликих головок ріпчастої цибулі, сушений майоран, чорний мелений перець і сіль, 60 грамів кедрових горішків, а також підготовлені кишки для формування ковбаси.
Печінка необхідно на кілька хвилин (приблизно 10-15) занурити в окріп, свинячі язики і м'ясо слід відварити до напівготовності, після чого мови очистити від шкірки. Далі всі підготовлені таким чином інгредієнти, а також сало порізати на шматочки середнього розміру. Ріпчасту цибулю очистити, нарізати і злегка обсмажити на рослинному маслі. Після вищеперелічене пропустити через м'ясорубку і до отриманого фаршу додати дрібно нарізаний часник, сухий майоран, обсмажені на сухій сковороді кедрові горіхи, а також сіль і перець і все добре перемішати. Отриманою масою наповнити кишки, перев'язати кінці ниткою і в деяких місцях наколоти голкою, а потім запікати ковбасу в духовці при температурі 200 градусів, наливши в деко води і поклавши ковбасу на решітку зверху. Готувати ковбасу близько години і приблизно в середині приготування її слід перевернути.