Главная » Статьи » Рецепти |
Як готувати болгарську яхнию
>Яхния - м'ясне блюдо і дуже ситна. Істинно чоловічий рецепт, який передбачає побільше м'яса і поменше різних овочів, на розсуд кухаря.Необхідні продукти: 1 кг свіжої баранини (ідеально молодий баранчик, але вже не ягня), 2 цибулини, 3 баклажана, 4 помідори, по пучку петрушки, кропу, кінзи, базиліка, сіль, чорний і червоний мелений перець, 3 столові ложки рослинної олії. Процес приготування: баранину нарізати шматочками приблизно 2х2 см, обсмажити в казані в розпеченому маслі до утворення скоринки. Додати ріпчасту цибулю, нарізану півкільцями, посолити, поперчити і смажити ще 5 хвилин, помішуючи. Баклажани порізати кружальцями, круто посолити, покласти під гніт на 20-30 хвилин, щоб вичавити гіркоту. Промити водою, укласти у казан шаром на м'ясо. Помідори обшпарити, потім залити холодною водою, щоб ліг зняти шкірку. Розрізати на скибочками і покласти поверх баклажанів. Посолити і поперчити. Засипати всі нарізаною зеленню, залити окропом, накрити кришкою і томити приблизно 1 годину на невеликому полум'ї майже до повного випаровування води. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |