>Анекдоти з приводу цього самого улюбленого українцями десерту поширені давно і повсюдно, але як би дивно це не здалося цей рецепт не є обманкою - в рецепті цієї солодощі насправді використовується сало і саме воно і є начинкою цукерок! Правда здогадатися про те з чого насправді зроблені такі цукерочки самостійно і без попередження дуже складно - домінуючим в десерті все-таки є смак шоколаду і прянощів.
Для приготування такого незвичайного і незвичайного десерту вам знадобляться наступні складові: 100 грамів свинячого сала, 150 грамів чорного шоколаду, 60 г вершкового масла, третина чайної ложки порошкового імбиру, половинка чайної ложки меленого запашного перцю, трохи меленого мускатного горіха, перцю чилі, а також чверть чайної ложки кардамону.
Свиняче сало необхідно порізати невеликими шматочками і потім подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки, після чого сформувати з отриманої маси прямокутний пласт товщиною в один сантиметр і відправити його в морозильну камеру. Тим часом поламати шоколад і розтопити його на паровій бані (або в мікрохвильовій печі) і, додавши до нього всі зазначені в рецепті прянощі, добре розмішати. Половину розтопленого шоколаду залити у формочки для льоду (або будь-які інші відповідні для такої мети формочки). Замерзле сало порізати шматочками відповідного розміру (трохи менше, ніж розмір використовуваних форм) і викласти на шоколад, а потім залити другою половиною розтопленого шоколаду. Поставити форми в морозилку на півтора-два години.