Традиційний американський густий суп чаудер вже давно набув поширення по всім Сполученим Штатам і разом з цим у звичному класичному рецепті чаудера відбулися зміни і з'явилося безліч різноманітних варіантів приготування цієї страви і тут як раз і запропоновано один з таких варіантів, який вважають жителі штату, в честь якого чаудер і отримав свою назву. Список складових, які будуть потрібні для того, щоб приготувати рибний чаудер "Аляска" (в розрахунку на вісім порцій супу): два літри рибного бульйону, дві 400-грамові банки консервованого лосося у власному соку, 200 мілілітрів молока, три столові ложки борошна, дві середні морквини, чотири середніх картоплини, один солодкий перець (зелений), 150 г бекону, одна біла цибулина, два черешка селери, дві столові ложки рослинної олії, одна чайна ложка соусу табаско, по одній столовій ложці подрібненої петрушки і зеленої цибульки, а також сіль і перець.
Ріпчасту цибулину, дві моркви і картоплю треба почистити і після порізати на зовсім невеликі кубики. Перець і селеру вимити і теж дрібно нарізати (перець слід очистити від насіння і плодоніжки). Бекон нарізати невеликими кубиками і обсмажувати його на розігрітому в каструлі рослинному олії 4 хвилинки, після чого до бекону потрібно буде додати моркву, селеру і цибулю і продовжувати готувати все разом ще 10 хвилин. Далі додати в каструлю бульйон, а коли він закипить, ще й нарізаний картопля і солодкий перець. Через 15 хвилин у каструлю додати м'ясо консервованого лосося, з якого необхідно злити рідину і розділити м'ясо на скибочки. Також влити в суп, молоко і додати соус табаско, поперчити і посолити і знову довести до кипіння і через хвилину прибрати з вогню. При подачі чаудер посипати зеленню.