Главная » Статьи » Рецепти |
Як готується нарханги?
Нарханги - тушковане м'ясо з овочами, страва узбецької кухні. Подібні рецепти є практично в будь-якій кухні світу, але всі вони чимось відрізняються і за складом продуктів, і за способом приготування. Що знадобиться для приготування 500 грам яловичини (або іншого м'яса) Три цибулини Дві морквини П'ять помідорів Шість картоплин По пучку кропу і кінзи Головка часнику Два солодких болгарських перцю червоного кольору Один болгарський перець зеленого кольору Рослинна олія Сіль, мелений чорний перець, коріандр, зіра Приготування Наріжте м'ясо невеликими шматочками, посоліть. Овочі наріжте довільно, як вам зручніше. Наприклад, моркву можна нарізати кружечками, цибулю - великими півкільцями, картопля - довгими скибочками, помідори - скибочками, перець - смужками. Часник потрібно почистити, кожну головку придавити лезом ножа (ніж покласти плиском), зелень дрібно порубати. М'ясо викладіть в казанок або каструлю з товстим дном, попередньо розігріте масло. Обсмажте до рум'яного кольору, додайте цибуля. Обсмажуйте цибулю до золотистого кольору. Зніміть з вогню. М'ясо з цибулею розрівняйте, викладіть овочі шарами. Спочатку покладіть шар моркви, потім помідори, потім зелень, часник і перець. Останній шар зробіть з картоплі. Якщо цибуля не обсмажується, то його потрібно викласти першим шаром на м'ясо. Посипте сіллю, меленим перцем, влийте склянку води. Накрийте кришкою і тушкуйте овочі з м'ясом до готовності (приблизно півтори години). Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |