Главная » Статьи » Рецепти

Як готується кропив'яна каша?
Навесні і восени молоду кропиву можна готувати різними способами - смажити в паніровці, варити суп або приготувати кропив'яну кашу. Кропив'яна каша - страва болгарської кухні, дуже смачне і неймовірно корисне.
Що знадобиться для приготування
Приблизно півкілограма кропиви
Три яйця
Чотири - п'ять столових ложок борошна
Кавова чашечка рослинного масла
Щіпка перцевої м'яти
Дві чайних ложки меленої паприки
Три - чотири зубчики часнику
Половинка стебла цибулі-порею
Сіль за смаком
Бринза за смаком
Приготування

Кропиву вимити. У каструлю налити трохи води, покласти кропиву і на слабкому вогні варити поки кропива не стане м'якою. Перевірити на м'якість можна так - стиснути стеблинка кропиви, якщо вона добре стискується і м'яка - значить готова і пора знімати з вогню.

Лук-порей нарізати кружечками. Кропиву дістати з води (воду не виливати), покласти ненадовго в друшляк, потім розім'яти товкачиком в пюре. Додати дрібно нарізану м'яту, паприку.
Цибулю злегка обсмажити в олії, додати борошно і теж злегка підсмажити. Вогонь робіть середнім щоб борошно не пригоріла.

Постійно помішуючи додавайте бульйон від кропиви до борошні і луку поки не вийде консистенція рідкої манної каші. Покладіть кропиву зі спеціями і збиті яйця. Суміш потрібно постійно помішувати. Додати подрібнений часник, перемішати і розкласти по тарілках. У готову кашу покласти розім'яту бринзу і якщо потрібно - підсолити.
Категория: Рецепти |
| Теги: покласти, кропиву
Цукрові трубочки
Як правильно готувати м'ясо в мікрохвильовці?
Як зробити вареники з полуницею та сиром?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: