Главная » Статьи » Рецепти |
Як готується кропив'яна каша?
Навесні і восени молоду кропиву можна готувати різними способами - смажити в паніровці, варити суп або приготувати кропив'яну кашу. Кропив'яна каша - страва болгарської кухні, дуже смачне і неймовірно корисне. Що знадобиться для приготування Приблизно півкілограма кропиви Три яйця Чотири - п'ять столових ложок борошна Кавова чашечка рослинного масла Щіпка перцевої м'яти Дві чайних ложки меленої паприки Три - чотири зубчики часнику Половинка стебла цибулі-порею Сіль за смаком Бринза за смаком Приготування Кропиву вимити. У каструлю налити трохи води, покласти кропиву і на слабкому вогні варити поки кропива не стане м'якою. Перевірити на м'якість можна так - стиснути стеблинка кропиви, якщо вона добре стискується і м'яка - значить готова і пора знімати з вогню. Лук-порей нарізати кружечками. Кропиву дістати з води (воду не виливати), покласти ненадовго в друшляк, потім розім'яти товкачиком в пюре. Додати дрібно нарізану м'яту, паприку. Цибулю злегка обсмажити в олії, додати борошно і теж злегка підсмажити. Вогонь робіть середнім щоб борошно не пригоріла. Постійно помішуючи додавайте бульйон від кропиви до борошні і луку поки не вийде консистенція рідкої манної каші. Покладіть кропиву зі спеціями і збиті яйця. Суміш потрібно постійно помішувати. Додати подрібнений часник, перемішати і розкласти по тарілках. У готову кашу покласти розім'яту бринзу і якщо потрібно - підсолити. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |