Главная » Статьи » Рецепти |
Як готується хинкалж з гарбузом?
Хинкалж - одна з різновидів коржів з начинкою, страва чеченської кухні. Готують його з самими різними начинками. У цьому рецепті начинка робиться з запеченої гарбуза з цукром. Що знадобиться для приготування 400 мл кефіру Чотири - п'ять склянок борошна 700 грам гарбуза Одне яйце 100 грам вершкового масла Столова ложка сметани Сіль і цукор за смаком Щіпка соди Приготування У кефір всипати соду і почекати поки з'явиться піна. Хвилин через п'ять розмішати кефір, вбити яйце, додати сіль і цукор, сметану. Порціями всипати просіяне борошно, замісити м'яке тісто. Дати йому відпочити, а тим часом приготувати начинку. Очищену від шкірки і насіння гарбуз нарізати шматочками. Запекти в духовці до м'якості. Потім подрібнюємо блендером в пюре, додаємо цукор за смаком і перемішуємо. Тісто ділимо на 15-16 частин, кожен шматочок тонко розкочуємо. Один бік змащуємо гарбузовим пюре, складаємо навпіл, краї защипуємо (робимо плоский пиріжок). Випікаємо на сухій сковорідці, вогонь робимо середнім. Готову корж з двох сторін змащуємо водою, а потім вершковим маслом. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |