Главная » Статьи » Рецепти |
Як готується картопляна мусака?
Мусака - це традиційне блюдо грецької кухні, чимось нагадує запіканку з овочів. У неї можна додавати м'ясо, а можна робити виключно з овочів. Обов'язкова умова для цієї мусака - золотава скоринка з сиру і наявність баклажанів в складі. Але є й інші варіанти приготування, спрощені. Що знадобиться для приготування (пропорції довільні) М'ясний фарш (змішаний або яловичий, свинячий) Картоплю Солодкий болгарський перець Ріпчасту цибулю Свіжі помідори Гострий стручковий перець Сіль і спеції за смаком Рослинна олія Приготування Картоплю треба почистити і розрізати не дуже товстими кружечками. Викласти в сковорідку з розігрітою олією і обсмажити з обох боків до золотистого кольору. Цибулю нарізати великими кубиками, гострий стручковий перець ріжемо кільцями. Цибулю обсмажуємо в тому ж маслі, в якому смажили картоплю. Через кілька хвилин додаємо колечка гострого перцю. Коли овочі трохи обсмажаться, викладаємо фарш і відразу ж перемішуємо його з цибулею. Обсмажуємо до зміни кольору фаршу (він повинен посвітліти). У майже готовий фарш додаємо нарізані кубиками помідори (потрібно зняти шкірку). Довести до готовності, посолити і приправити спеціями. У форму для запікання викладаємо шар картоплі, шар фаршу, нарізаний солодкий перець кружечками. Шари повторити. Додаємо 100 мл теплої води (її підсолити) і поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо 25-30 хвилин. Подаємо гарячою або постигла. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |