Главная » Статьи » Рецепти

Як готується картопляна мусака?
Мусака - це традиційне блюдо грецької кухні, чимось нагадує запіканку з овочів. У неї можна додавати м'ясо, а можна робити виключно з овочів. Обов'язкова умова для цієї мусака - золотава скоринка з сиру і наявність баклажанів в складі. Але є й інші варіанти приготування, спрощені.
Що знадобиться для приготування (пропорції довільні)
М'ясний фарш (змішаний або яловичий, свинячий)
Картоплю
Солодкий болгарський перець
Ріпчасту цибулю
Свіжі помідори
Гострий стручковий перець
Сіль і спеції за смаком
Рослинна олія

Приготування

Картоплю треба почистити і розрізати не дуже товстими кружечками. Викласти в сковорідку з розігрітою олією і обсмажити з обох боків до золотистого кольору.

Цибулю нарізати великими кубиками, гострий стручковий перець ріжемо кільцями. Цибулю обсмажуємо в тому ж маслі, в якому смажили картоплю. Через кілька хвилин додаємо колечка гострого перцю.

Коли овочі трохи обсмажаться, викладаємо фарш і відразу ж перемішуємо його з цибулею. Обсмажуємо до зміни кольору фаршу (він повинен посвітліти).

У майже готовий фарш додаємо нарізані кубиками помідори (потрібно зняти шкірку). Довести до готовності, посолити і приправити спеціями.

У форму для запікання викладаємо шар картоплі, шар фаршу, нарізаний солодкий перець кружечками. Шари повторити. Додаємо 100 мл теплої води (її підсолити) і поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо 25-30 хвилин. Подаємо гарячою або постигла. Приємного апетиту!
Категория: Рецепти |
| Теги: мусака, фарш
Як варити холодець з яловичини?
Булочки з м'ясом і сиром
Як зробити пиріг з сиром і чорницею?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: