Главная » Статьи » Рецепти |
Як готується болгарський сочевичний суп?
![]() Що знадобиться для приготування 500 грам чечевиці Дві великі цибулини Один болгарський перець Дві морквини 50 грам кореня селери або три черешка селери Три - п'ять зубчиків часнику Дві помідори або дві столові ложки томатного соусу Столова ложка сушеного чебрецю Три столових ложки рослинного масла Пучок свіжої петрушки Приготування Щоб суп зварився швидше, сочевицю перед приготуванням потрібно замочити в холодній воді на два - три години. Через зазначений час воду з сочевиці злити. Цибулю, моркву і селеру нарізати кубиками, помідори - шматочками. У каструлю з товстим дном або в казанок налити рослинне масло і обсмажувати овочі (крім помідор) п'ять хвилин, потім додати нарізану брусочками болгарський перець і через дві хвилини помідори або розведену в склянці води томатну пасту (або соус). Даємо покипіти кілька хвилин і всипаємо сочевицю. Вливаємо два - два з половиною літра окропу, додаємо спеції, лавровий лист, солимо за смаком. Доводимо до кипіння і варимо п'ять - сім хвилин. Готовий суп посипаємо зеленню, відразу ж розливаємо по тарілках. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |