Такий зовсім нескладний у приготуванні домашній десерт з консервованих ананасів за своїм смаком, так і за зовнішнім виглядом дуже нагадує магазинні торти-морозиво, ось тільки перевага цього ласощі полягає в тому, що ви готуєте його самостійно і отже точно знаєте, що ніяких шкідливих добавок в ласощах не міститься. Отже, для приготування такого смачного домашнього холодного десерту, як ананасовий торт-морозиво вам буде необхідно взяти такі складові: одна банка консервованих ананасів (ну або те ж кількість свіжого ананаса), три яєчних білка, 200 грамів цукрового піску, приблизно 500-600 мл жирних вершків, а також 150 грамів шоколаду, бажано темного.
З консервованих ананасів необхідно злити всю рідину і, якщо вони у вас кільцями, то порізати кубиками, після чого опустити на півхвилинки в киплячу в каструльці водичку. Чверть всіх ананасових кубиків відкласти в сторону, ну а все інше розім'яти в однорідне пюре. Яєчні білки збити з цукровим піском до утворення щільної маси, окремо збити приблизно половину всієї кількості вершків, ну а потім акуратно змішати білкову масу з вершками і додати туди ж і ананасовим пюре, а також цілі-цілісенькі кубики ананаса, перемішати і перекласти масу у форму, яку потрібно буде відправити на ніч в морозильну камеру. На невеликому вогні підігрівати половину вершків, додати подрібнений шоколад і варити помішуючи до його повного розчинення, остудити і прибрати на ніч у холодильник, а через певний час охолоджену масу збити міксером до густоти. Застигле морозиво викласти з форми на блюдо і зі всіх сторін змастити щедрим шаром шоколадно-вершкового крему.