Ягоди чорниці можна заморозити на зиму, але при цьому втрачається значна частина корисних вітамінів. З ягід можна зварити смачне варення вариться воно дуже просто і вітаміни частково зберігаються. Ось рецепт: Рецепт варення чорничного я підгледіла у своєї подруги, вона знавець заготовок на зиму. Так от на один кілограм ягід чорниці слід взяти один гранований стакан води очищеної і один стакан (такий же) цукрового піску. Плюс ще потрібно одне половинка лимона.
Воду вливаємо у каструльку, додаємо у воду цукор і варимо сироп. Сироп - це коли цукор повністю розчинений у воді і вода стає трохи тягучим (з цукру). У сироп видавлюємо сік з лимона, засипаємо ягоди (промиті вже) чорниці і проварюємо на дуже повільному вогні наше чорничне варення хвилин двадцять - двадцять п'ять.
Банки стерилізуємо, викладаємо варення і закорковуємо. Кришки теж необхідно простерилізувати. Взимку в холоди буде з чим пити чай.
|