Главная » Статьи » Рецепти |
Тонке і хрустке тісто для піци
Рецепт простий і універсальний, підійде не тільки для основи для піци. З такого тіста можна робити булочки, пиріжки, а якщо потрібно – то тісто можна заморозити про запас. Після розморожування воно не втрачає своїх якостей. Що знадобиться для приготування Літрова банка борошна 50 грам свіжих дріжджів або 10 грам сухих 250 мл молока 100 грам рослинного масла Одне яйце Сіль і цукор за смаком Приготування Молоко підігріти до кімнатної температури, перелити його в глибоку посуд. Покласти в нього дріжджі, цукор і сіль, розчинити. Додати збите яйце, рослинне масло, борошно, все змішати і вимісити гладке тісто. Воно повинно вийти м'яким, але еластичним і легко відставати від рук. Перекласти тісто в поліетиленовий пакет і покласти на годину в холодильник. За цей час ви встигнете приготувати начинку для піци або для пиріжків. Тісто дістаємо з холодильника, розкачуємо за розміром дека ( його змащуємо маслом). Відразу ж розкладаємо начинку і ставимо піцу в духовку. найголовніше – не давати тесту стояти в теплі щоб воно піднімалося, інакше воно буде як здобне. Випікаємо як звичайну піцу – на середньому вогні до готовності. Якщо готувати булочки або пиріжки, то після оброблення їх потрібно залишити в теплі на півгодини. Тісто добре підніметься і при випіканні вийдуть здобні вироби. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |