Главная » Статьи » Рецепти

Який самий смачний соус?
Серед кулінарів є тверде переконання, що навчитися смажити і варити куди простіше, ніж зробити смачний соус.
За популярністю соусу «Бешамель» немає рівних, втім, як і за смаковими якостями. Звичайно, тільки в тому випадку, якщо він правильно приготований. А зробити його дуже непросто, треба суворо дотримуватися технологію приготування, інакше добитися бажаного результату не вдасться.
Найскладніше зробити олійно-борошняну основу для соусу. Саме вона дає необхідну густоту і консистенцію. Називається вона «ру» і розрізняється за ступенем обжарювання борошна. У залежності від отриманого після обжарювання результату, ру може бути світло-коричневого або коричневого. Обов'язкова умова - вершкового масла повинно бути більше, ніж борошна.
Друга важлива складова - бульйон. Його кількість залежить від потрібної густоти соусу. Ну а інших складових може і не бути - соус в його класичному варіанті при правильному приготуванні надзвичайно смачний навіть без додавання інших компонентів.
Соус бешамель можна подавати окремо, а можна використовувати для запікання основного блюда щоб отримати гарну рум'яну скоринку і ніжний смак.
Категория: Рецепти |
| Теги: Соус, бути
Сирки в шоколадній глазурі
Приголомшливо смачні шашлики курки з ананасами
Салати з креветками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: