Якщо вам пощастило знайти насіння вівсяного кореня, приділіть цього овочу трохи уваги, і він порадує вас хорошим урожаєм коренеплодів. З них можна приготувати багато смачних, незвичайних і головне - дуже корисних страв. Найкорисніші овочі в свіжому вигляді, а найпопулярніші рецепти приготування свіжих овочів - це всілякі салати. Варіант 1. Коріння очистити, натерти на крупній тертці, додати стільки ж тертої морквини, приблизно п'яту частину від загального об'єму повинен займати корінь селери. Все перемішують, заправляють соком лимона, сіллю, рослинним маслом. Додають зелень петрушки і селери. В якості заправки для такого салату також підійде сметана або майонез. Варіант 2. Сирої коренеплід очистити, натерти на крупній тертці або нарізати соломкою, додати нарізані соломкою огірки (або морквину, яблуко - на вибір). Посолити за смаком. Заправкою може бути олія з лимонним соком, кефір, кисле молоко, сметана або майонез. Варіант 3. Коренеплоди добре вимити щіткою і відварити у воді з додаванням оцту. Остудити, нарізати кружечками, посолити і заправити майонезом. Посипати свіжою зеленню петрушки або кінзи. Вибілені листя вівсяного кореня можна використовувати для бутербродів або гамбургерів замість листя зеленого салату. Хліб з висівками або житній хліб нарізати тонкими скибочками, намазати вершковим маслом, покласти листочки вівсяного кореня, зверху розкласти кружечки вареного яйця. Зверху додати трохи майонезу і посолити.