Главная » Статьи » Рецепти |
Як зробити оцет з червоної смородини?
Домашній оцет не тільки смачний, але і корисний. Як і магазинний, він використовується для маринадів, соусів, салатних заправок. В основному роблять домашній оцет з кислих яблук, але є й інші рецепти з аличі, агрусу, смородини. Що знадобиться для приготування Два літри води 500 грам червоної смородини 20 грам вишневих листя 200 грам цукру Приготування В оцет з червоної смородини для аромату додаються вишневі листя. Їх потрібно вимити під проточною водою, ніжки не відривати. Смородину вимити (ягоди не відокремлювати від гілочок), скласти в глибокий салатник або в каструлю і дерев'яним товкачем розім'яти ягоди. Трилітрову банку простерилізувати, покласти в неї смородину, чергуючи з вишневим листом. Закип'ятити воду, розчинити в ній цукор, остудити до кімнатної температури. Залити смородину, розмішати, накрити марлею. Поставити в кухні і перший тиждень суміш щодня перемішувати, потім можна переставити банку у кухонну шафку або на балкон. Бродити оцет буде два місяці, потім його потрібно процідити і залишити ще на деякий час (це називається «пасивне бродіння»). Коли стане прозорим, злити з осаду в чисту пляшечку. Зберігати ягідний оцет потрібно при кімнатній температурі в темному місці. Термін зберігання до восьми років. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |