Гречані млинці ароматно пахне гречкою, на вигляд вони дуже апетитні і не менш смачні. Таке блюдо підійде для харчування сидять на дієті і тим, хто любить гречку, але звична каша неабияк набридла... Склад продуктів: молока триста грам (мл), щіпка солі або дві, ложка з гіркою цукру, дві столові ложки борошна і дві столові ложки борошна звичайної. Дві столові ложки рослинної олії і щіпка ванілі, плюс одне яйце.
Як готувати гречані млинці: яйце збиваємо, додаємо цукор, продовжуємо збивати, додаємо сіль і додаємо молоко. Дуже важливо пам'ятати: молоко потрібно попередньо підігріти. Якщо додати холодне тісто буде грудками і млинці будуть пригорати.
Тепле молоко збиваємо з яйцями і з невеликим порціями всипаємо обидва види борошна. Перемішуємо. Тісто готове. Нехай постоїть десять хвилин. Гречані млинці печуться на змащеній олією сковороді. Смажити краще на середньому вогні. Смажити потрібно з двох сторін.
Подаються гречані млинці з маслом, варенням, ягодами або кульками морозива.