У пропонованого в даному рецепті десерту є не один, а навіть цілих декілька переваг: по-перше, зовнішній вигляд страви дуже привабливий і незвичайний - ласощі дійсно нагадує шматочки кавуна, хоча в складі цього інгредієнта і близько немає, по-друге, приготування десерту на диво просте і швидке, ну і по-третє, діточки від такої красивої солодощі будуть просто в захваті, а вона ще й корисна (використовуються ягоди адже це вітаміни, причому натуральні)! Ну а для приготування такого цікавого десерту "Кавунові часточки" вам потрібно наступне: два великих і красивих зелених яблука (колір є важливим параметром вибору фруктів), 200 грамів натурального йогурту без будь-яких фруктових добавок, дві платівки желатину, а також свіжі або морожені ягоди, цукрова пудра, шоколадна крихта і лимонний сік.
Желатин попередньо потрібно замочити у воді (в зовсім невеликій кількості), а потім прогріти на паровій бані до повного розчинення. Свіжі ягоди розтерти до стану пюре (заморожені потрібно заздалегідь розморозити) і потім змішати до однорідності з натуральним йогуртом, а після цього додати розведений желатин і цукрову пудру до смаку. Яблука слід ретельно вимити, розрізати кожну навпіл і акуратно вийняти всю м'якоть, так, щоб утворилася своєрідна чашечка. Полити внутрішню частину яблука соком лимона і викласти в половинки ягідний мус, після чого прикрасити стружкою шоколаду, яка буде виконувати роль кавунових кісточок. Підготовлені таким чином половинки яблук поставити в холодильник до застигання, ну а перед подачею порізати на дольки.