Главная » Статьи » Рецепти |
Як зробити бісквітні «Різдвяні ялинки»?
Дуже оригінальний, святковий рецепт. Правда, потрібно трохи повозитися з випічкою, але заради свята варто витратити час і здивувати і порадувати домашніх чудовою випічкою. Необхідні продукти для тіста (на шість тістечок) Три яйця 100 грам меленого мигдалю 25 грам борошна 25 грам крохмалю 75 грам цукру Щіпка солі Для глазурі знадобиться трохи згущеного молока (звичайного, варити не потрібно) Для обсипання 100 грам фісташок (несолоних) і трохи цукрової пудри Для білої верхівки три столові ложки цукрової пудри, чайна ложка лимонного соку. Приготування Нам знадобляться формочки для тістечок, їх ми будемо робити з паперу для випічки. Малюємо на папері кола діаметром 20 см, вирізаємо їх і розрізаємо на чотири частини. Звертаємо з кожного сегмента кульочок, обов'язково стежте щоб на верхівці конуса не вийшла дірочка, інакше тісто буде витікати. Краї закріплюємо степлером, виходить конус. Ставимо їх вертикально в гуртки або у склянки, можна взяти порожні бляшанки з-під згущеного молока або маслин. Порожнечу між кулечком і стінками посуду заповнюємо м'ятою харчовою фольгою щоб кульки були стійкі. Готуємо тісто. Відокремлюємо білки від жовтків, збиваємо білки з дрібкою солі в міцну піну, поступово додаємо цукор. Потім додаємо жовтки, не перестаючи збивати. Змішуємо мелений мигдаль з крохмалем і борошном і обережно вмішуємо цю суміш в яєчну масу. Наповнюємо тестом кульочки (не до країв) і ставимо в нагріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 15 - 20 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою. Поки бісквіт остигає, фісташки дрібно рубаємо ножем. Остиглі бісквіти обережно звільняємо від паперу, обмазуємо згущеним молоком, обвалюємо в фісташках. Розтираємо цукрову пудру з лимонним соком, прикрашаємо верхівки і посипаємо ялинки цукровою пудрою. Якщо немає зелених фісташок, можна пофарбувати кокосову стружку або обсипати ялинки кокосовою стружкою білого кольору. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |