Чай пуер можна заварювати і варити. У кожному способі приготування є свої тонкощі і правила від знання і дотримання яких залежить смак напою. Які поради дають цінителі справжнього чорного чаю? Якісний пуер можна заварювати багато разів, тому для його приготування краще використовувати невеликий скляний або керамічний чайник (100 - 200 мл). Глиняний посуд не підходить - вона має властивість вбирати запахи і надалі всі чаї будуть мати запах пуеру. Кип'ятити воду для заварювання чаю краще не в чайнику, а у відкритій каструлі, що б зняти її з вогню в потрібний момент. Фортеця пуеру залежить від безлічі факторів, тому точне дозування рекомендувати неможливо. Відокремте від плитки пресованого пуеру шматочок розміром в 2 кв. сантиметри. Поки нагрівається вода, покладіть цей шматочок у холодну воду або залийте його гарячою водою, але її потрібно відразу ж злити. Киплячою водою пуер не заливають, і перекипевшей вона теж бути не повинна. Вода нагрівається до температури 90 - 95 градусів, заливається в чайник де вже лежить чай. Перша заварка досить тривала - від десяти секунд до півхвилини, чаю потрібно розкритися і віддати свій колір і аромат. При наступних двох - трьох заварках насичений настій виходить дуже швидко. При четвертої - п'ятої час приготування пуеру знову збільшується.
Очищаючим ефектом пуер має тільки тоді, коли в нього не додається цукор і його п'ють без будь-яких солодощів. Припустимо невелику кількість сухофруктів або гіркий шоколад, але вони подаються на окремій тарілочці.
|