Главная » Статьи » Рецепти

Як запекти котлети з картоплею і овочами?
Блюдо турецької кухні, оригінальне і апетитне. Судячи по набору продуктів це цілком самостійне блюдо, але в турецькій кухні до нього покладається гарнір з рису.
Що знадобиться для приготування
Кілограм фаршу
Дві головки цибулі
Кілька скибочок білого батона
Сіль і улюблені спеції, приправи для м'яса
Кілька великих картоплин
Три - чотири помідори
Один стручок гострого перцю
Дві столові ложки томатного соусу або пасти
Рослинна олія
Вода
Приготування

Цибулю і хліб пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо у блендері змішуємо з фаршем. Додаємо сіль, приправи, поступово вливаємо 100 - 200 мл води. Добре вимішуємо фарш, даємо настоятися і робимо плоскі круглі котлетки. Товщина повинна бути не більше двох сантиметрів. Обсмажуємо в рослинному маслі з двох боків майже до готовності.
У цьому ж маслі обсмажуємо нарізану великими кружечками картоплю. Нарізаємо кружечками помідори, перець.

Викладаємо у форму з бортиками по черзі котлету, картоплю, помідорки, знову котлета, картопля, помідор. Ставимо вертикально, щоб вийшли рядочки. Між рядами розкладаємо гострий перчик. Ставимо форму в духовку розігріту до 200 градусів на 15 хвилин.
Томатну пасту розвести в 300мл. окропу, підсолюємо. Заливаємо цим соусом котлети з картоплею і ставимо знову в духовку. Збільшуємо Температуру, доводимо до готовності. Готовність страви визначається по готовності картоплі.
Категория: Рецепти |
| Теги: готовності, ставимо
Як приготувати смачні курячі котлети
Рецепт дуже ніжних млинців
Як приготувати запіканку з макаронів?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: