Як використовується масло виноградних кісточок у кулінарії?
Масло виноградних кісточок має світло-жовтий з легким зеленуватим відтінком колір, ніжний, пряний смак і ледь відчутний горіховий аромат. Масло додають в багато страви щоб підкреслити смакові і ароматичні якості вже готових страв - м'ясних, рибних, запечених або тушкованих овочів. Його використовують для приготування салатних заправок і домашнього майонезу, різних соусів, масляних екстрактів з пряної зелені з додаванням часнику. Масло виноградних кісточок використовується в маринадах для риби, м'яса, птахи, і в домашньому консервуванні. Кілька крапель олії, додані в тісто, надають неповторний аромат здобної домашньої випічки і додати новий смак таким повсякденних страв як каші, гарніри з круп, картоплі.
Дуже часто масло виноградних кісточок у кулінарії використовують як замінник соняшникової або арахісового масла. Особливо цінно високим вмістом олеїнової кислоти. Завдяки їй виноградне масло відрізняється високою стійкістю до нагрівання і відмінно підходить для смаження у фритюрі м'яса, риби і овочів. Дуже апетитно виглядає картоплю, підсмажену на виноградному олії - він встигає пропектися всередині і придбати рум'яну, рівномірну скоринку.