Пластикова посуд використовується не тільки для зберігання сипучих продуктів, але і для приготування, зберігання їжі. Щоб використання такого посуду не завдало шкоди здоров'ю, потрібно вибирати посуд, що відповідає своєму призначенню. При покупці пластикового посуду зверніть увагу на маркування. Якщо є значок у вигляді чарки і виделки, то такий посуд можна використовувати для контакту з їжею (замість скла або порцеляни, фаянсу). Якщо такий знак перекреслений або його немає, це означає, що пластикове виріб не призначена для використання замість їдальні посуду. Якщо є значок РР, це означає, що посуд виготовлений з поліпропілену (з нього ж роблять одноразові шприци). Такий посуд абсолютно нешкідлива.
Позначення PS - посуд зроблена з полістирольної пластику. Не допускається вживання такого посуду гарячих і спиртних напоїв, а холодний напій, залишений у такому стаканчику більш ніж на добу, може стати причиною сильного отруєння.
Купуючи пластикові контейнери, уточніть чи є сертифікат відповідності. Для зберігання продуктів морозилці вибирайте посуд на якій є маркування граничних температур (як зі знаком плюс, так і зі знаком мінус). Якщо на дні ємності є напис Duroplast або Thermoplast, це говорить про те, що така посуд не деформується при охолодженні або нагріванні.
Купуючи контейнер або посуд з кришкою, перевірте наскільки вона щільно прилягає. Чим менше повітря буде потрапляти в контейнер, тим краще і довше в ньому збережуться продукти.