Пропонований рецепт в першу чергу привертає увагу тим, що для приготування коржів для такого тортика зовсім не потрібно духовка, що для багатьох буде дуже важливо, і навіть навпаки дуже до речі (для тих, у кого вдома не є духовий печі) - коржі печуться на звичайній сковорідці, причому цей процес не займає багато часу. Готовий ж торт, незважаючи на деяку незвичність і нетрадиційність його приготування, виходить дивовижно ніжним і дуже смачним! Отже, для того, щоб спекти такий тортик на сковорідці вам будуть потрібні такі інгредієнти: для приготування тіста - одне куряче яйце, одна банка (400 грамова) згущеного молока, приблизно 450-470 грамів борошна, одна чайна ложка соди (погашеної оцтом); для крему - 500 мілілітрів молока, два яйця, один стакан цукрового піску, дві столові ложки борошна, пачка (200 г) вершкового масла, один пакетик ванільного цукру, а також стакан волоських горіхів для оформлення торта.
Приготування торта найкраще почати саме з крему, так як коржі готуються дуже швидко. У невеликій каструльці потрібно змішати молоко, яйця, дві столові ложки борошна, цукор і ванільний цукор, все це ретельно перемішати і гарненько збити за допомогою віночка, після чого варити на невеликому вогні до тих пір, поки крем не загусне, а потім, поки він буде ще гарячим вмішати в нього вершкове масло. Далі чергу приготування тіста: в підходящого розміру миску слід вилити вміст банки згущеного молока і розбити яйце, а потім змішати всі це і додати гашену соду, поступово всипати борошно і замісити тісто, яке повинно вийти м'яким і еластичним. Отримане тісто ділиться на вісім частин, кожна частина розкочується на розмір сковороди, місцями наколюється виделкою і викладається у вже нагріту сковорідку на середньому вогні (нічим не змащену) і печуться буквально одну-дві хвилинки. Готові коржі обрізаються по формі кола і перемазуються кремом, при цьому також потрібно обмазувати верх і боки торта. Залишилося після обрізки тісто і подрібнені волоські горіхи необхідно змішати і посипати всім цим торт зверху, після чого дати йому трохи часу настоятися і просочитися.
|