Урожай гарбуза в цьому році (як втім і майже кожен рік) вдався на славу і цей корисний овоч в даний момент є дуже доступним продуктом, радує багатьох господинь своїм достатком, так як гарбуз є овочем універсальним, з якого можна готувати абсолютно різноманітні страви, в тому числі і смачненькі ніжні кексики, які чудово підійдуть в якості солодкого частування до чаю. Ось що вам знадобиться для того, щоб спекти ніжні кексики з гарбуза: власне сама гарбуз (приблизно 350-400 грамів), один стакан цукрового піску, два курячих яйця, 300 мілілітрів молока, 80 г вершкового масла, дві склянки борошна вищого сорту, одна столова ложка розпушувача для тіста, невелика щіпка солі, одна чайна ложечка кориці, а також гарбузове або соняшникове насіння.
Молоко потрібно закип'ятити в каструлі з товстим дном. Очищену сиру гарбуз слід досить крупно натерти і додати в гаряче молоко і тушкувати протягом 10-15 хвилин, а потім зняти каструльку з вогню, додати туди вершкове масло і залишити на 15 хвилин для того, щоб суміш трохи охолола. Курячі яйця потрібна розтерти дочиста з цукровим піском і потім змішати їх з молочно гарбузової масою, після чого туди ж потроху засипати борошно, а також корицю разрыхлителель і половину насіння (гарбузового або соняшникового). Тісто акуратно, але ретельно перемішати і розкласти по попередньо змащених формочках для кексів, а зверху посипати рештою насінням. Випікаються такі кексики при температурі нагріву близько 200-220 градусів приблизно 15 хвилин - їх готовність можна перевірити дерев'яною зубочисткою або сірником.