Главная » Статьи » Рецепти |
Як спекти галету з пісного тіста?
На мій погляд, рецепт дуже вдалий і універсальний, при мінімальному наборі продуктів виходить чудовий результат. З начинками повний простір для фантазії - достатньо заглянути в холодильник або в шафки і скласти відповідний варіант. Що знадобиться для приготування Половина склянки гарячої води Половина склянки рослинного масла Щіпка солі Чайна ложка розпушувача Два - два з половиною склянки борошна Цукор для посипання (якщо галета солодка) Для начинки - будь-яке варення, повидло, сир, сир, гриби, фрукти, овочі тощо Приготування Воду підігріваємо, вона має майже кипіти. Вливаємо олію, знімаємо з вогню. Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю і розпушувачем, всипаємо в рідину і замішуємо м'яке тісто. Накриваємо і залишаємо на півгодини відпочити. При замісі тісто виходить досить крутим, але після расстойки робиться еластичним і добре розкочується. З цієї кількості тесту виходить дві галети. Тісто ділимо на дві частини. Розкачуємо кожну в коло, перекладаємо на деко. В середину викладаємо начинку, загинаємо на начинку вільні краї галети. Укладати тісто на начинку потрібно вільно, не притискати і залишити відкритим тільки самий центр галети. Посипати тісто цукром (для солодкої начинки). Поставити в розігріту до 200 градусів духовку, випікати 20 - 30 хвилин. Щоб начинка не підгоріла, її можна прикрити фольгою, а в кінці приготування фольгу зняти. | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |