Главная » Статьи » Рецепти

Як спекти галету з пісного тіста?
На мій погляд, рецепт дуже вдалий і універсальний, при мінімальному наборі продуктів виходить чудовий результат. З начинками повний простір для фантазії - достатньо заглянути в холодильник або в шафки і скласти відповідний варіант.
Що знадобиться для приготування
Половина склянки гарячої води
Половина склянки рослинного масла
Щіпка солі
Чайна ложка розпушувача
Два - два з половиною склянки борошна
Цукор для посипання (якщо галета солодка)

Для начинки - будь-яке варення, повидло, сир, сир, гриби, фрукти, овочі тощо
Приготування

Воду підігріваємо, вона має майже кипіти. Вливаємо олію, знімаємо з вогню. Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю і розпушувачем, всипаємо в рідину і замішуємо м'яке тісто. Накриваємо і залишаємо на півгодини відпочити. При замісі тісто виходить досить крутим, але після расстойки робиться еластичним і добре розкочується. З цієї кількості тесту виходить дві галети.

Тісто ділимо на дві частини. Розкачуємо кожну в коло, перекладаємо на деко. В середину викладаємо начинку, загинаємо на начинку вільні краї галети. Укладати тісто на начинку потрібно вільно, не притискати і залишити відкритим тільки самий центр галети. Посипати тісто цукром (для солодкої начинки). Поставити в розігріту до 200 градусів духовку, випікати 20 - 30 хвилин. Щоб начинка не підгоріла, її можна прикрити фольгою, а в кінці приготування фольгу зняти.
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, галети
Виноградне желе
Як приготувати запіканку з макаронів?
Як готується рис з овочами в духовці?
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: