Главная » Статьи » Рецепти

Як спекти французькі булочки до чаю?
В рецептуру булочок дуже мало цукру, вони саме для сніданку - м'яка свіжа булочка з маслом і джемом і чашка чорного кава з вершками - чим не французький сніданок?
Що знадобиться для приготування
180 мл води
120 мл. молока
Чайна ложка солі
Чайна ложка цукру
20 грам свіжих дріжджів
30 грам вершкового масла
500 - 600 грам борошна
Приготування

Дріжджі розтираємо з сіллю і цукром, заливаємо теплим молоком, розмішуємо. Коли дріжджі розчиняться, додаємо 100 грам борошна, розмішуємо, щоб не було грудочок, накриваємо і залишаємо в теплому місці на півгодини. Потім вливаємо теплу воду, розтоплене і охолоджене вершкове масло, змішуємо з неї опарою. Всипаємо просіяне борошно, замішуємо м'яке тісто. Даємо йому підійти (годину - півтора) і обминаємо. Через двадцять хвилин приступаємо до обробленні тіста.
Ділимо тісто на 12 - 14 частин. Скачуємо кожну кульку, в середині кульки робимо поздовжній глибокий надріз (але не до кінця). Надріз потрібно робити не ножем, а дерев'яною паличкою або ручкою ножа. Булочки перекладаємо на деко, даємо підійти і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 15 - 20 хвилин.
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, надріз
Як приготувати салат з апельсинами і сиром фета?
Смажений сир
Пудинг з яловичої печінки з грибами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: